Úvod
Příčiny nadýmání
Jaké jsou příčiny nadýmání?
Některé nadýmavé potraviny (zejména luštěniny a některé druhy zeleniny a ovoce)
Nedostatečný přísun tekutin
Pomalý pohyb střev, zácpa
Špatné zpracování potravy v ústech (hltání větších kousků spolu se vzduchem)
Chemické reakce ve střevech,...
Zobrazit celý článek
Co je nadýmání?
Co lze považovat za nadýmání?
O nadýmání se hovoří, když se v těle postiženého člověka tvoří větší množství plynů, které se nedostatečně vstřebávají nebo neodchází přirozenou cestou ven. S tímto stavem se každý člověk někdy v životě setkává, většinou jde o krátkodobý problém např. po nějaké...
Zobrazit celý článek
Kde se berou plyny?
Kde se berou plyny v lidském těle?
Zpracováváním potravy v organismu, dochází ke tvorbě plynu. U zdravého jedince se tvoří 1 až 2 litry střevního plynu denně. Velká část se vstřebává, zbytek odchází rektem ven z těla. Pokud si představíme celý průběh trávicím systémem, pochopíme, že na...
Zobrazit celý článek